Schrijvers eren Remco Campert

Laatste update:  16 juli 2009 17:23 info

AMSTERDAM - Ruim zestig schrijvers en dichters brengen een poëtische ode aan Remco Campert ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag op 28 juli. Bij uitgeverij De Bezige Bij verschijnt volgende week Poëzie is een daad - 80 gedichten voor Remco Campert.

Foto:  ANP

De gedichten zijn speciaal voor de jarige job geschreven, liet de uitgever donderdag weten.

Aan de bundel hebben auteurs meegewerkt als Gerrit Kouwenaar, Bernlef, Jan Cremer, Kees van Kooten, Jules Deelder, Bart Chabot, Anna Enquist, Joost Zwagerman en Tommy Wieringa.

Ook de zondag overleden dichter Simon Vinkenoog schreef een gedicht, getiteld 'Ik heb, tot mijn schadelijke schande'.

Boeken

Deze week verschenen bij De Bezige Bij al twee andere boeken om de bijna 80-jarige schrijver en dichter te eren.

Het betreft Dichter, een 700 bladzijden tellend boek waarin alle gedichten van Campert zijn verzameld, en Verrukkulluk, waarin drie romans zijn gebundeld.

Feest

Boekhandel Athenaeum in Amsterdam organiseert op zaterdag 15 augustus een informele feestelijke bijeenkomst voor Remco Campert.

Enkele dichters die een bijdrage hebben geleverd aan Poëzie is een daad zullen er hun gedicht voordragen.

Uitgeverij De Bezige Bij organiseerde vijf jaar geleden voor de 75e verjaardag van Campert nog een feest in De Kleine Komedie in Amsterdam. Voor het bereiken van de nieuwe mijlpaal hoefde dat van hem niet zo nodig, aldus de uitgever.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Eerder

Facebook & Twitter

Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter.

Lees meer

'Gewone' Bijbel

De Bijbel in Gewone Taal is verschenen. Het gaat om een nieuwe vertaling uit het Hebreeuw, Aramees en Grieks in 'gewone mensentaal', aldus de uitgever.

Lees meer

Joan Rivers

 Er komt een biografie over Joan Rivers in 2016. Het boek wordt geschreven door Vanity Fair- en New York Times journalist Leslie Bennetts.

Lees verder