NU.nl zoekt freelance sportredacteuren (gesloten)

NU.nl is ter versterking van de sportredactie op zoek naar flexibele freelance redacteuren.

Ben jij een sportliefhebber met een uitstekende schrijfvaardigheid en een scherpe focus op het laatste sportnieuws?

Heb jij bij voorkeur een afgeronde opleiding journalistiek, en vooral de ambitie om onze grote schare lezers op de hoogte te houden van wat er speelt in de sportwereld? Laat dan van je horen.

Het is belangrijk dat je snel en accuraat kan werken en niet bang bent voor de 'constante' deadline van NU.nl. Ervaring met internetjournalistiek is een pré; je kent in ieder geval de weg op internet in het algemeen en sociale media in het bijzonder.

Tijdens diensten schrijf je met name nieuwsberichten, nieuwsverslagen van sportwedstrijden en soms achtergrondstukken en interviews. Daarnaast pak je zelf de telefoon om nieuws te maken en verwerk je nieuws dat van de persbureaus komt.

Het gaat om gemiddeld zo'n 10 à 15 uur in de week, waarbij het zwaartepunt vaak 's avonds en in het weekend ligt. Beschikbaarheid op zaterdag en zondag is daarom een must, net zoals beschikbaarheid tijdens de drukke sportzomer die eraan komt.

Doordeweeks werken we vanuit Hoofddorp en in het weekend vanuit Amsterdam. Sommige (avond)diensten zijn vanuit huis.

Interesse? Stuur dan uiterlijk 8 april je motivatie en CV naar Daan Smink, chef redactie Sport, Lifestyle en Entertainment van NU.nl: daan@nu.nl - ovv. Freelancer sportredactie

Lees meer over:
Tip de redactie