Donderdag zware avondspits verwacht vanwege storm en neerslag

Weggebruikers moeten donderdag rekening houden met een zware avondspits. Niet alleen gaat het stormen, er wordt ook winterse neerslag verwacht.

Volgens het KNMI kan het in de loop van de avond vooral in het midden, oosten en later mogelijk ook in het zuid-oosten enkele uren gaan sneeuwen.

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en donderdag het rijgedrag aan de omstandigheden aan te passen.

De stormachtige wind van woensdag en de verwachte storm van donderdag in combinatie met springtij veroorzaken verhoogde waterstanden langs de hele kust.

Stormvloedkeringen

"We houden de situatie nauwlettend in de gaten en nemen zo nodig maatregelen als het sluiten van stormvloedkeringen", liet Rijkswaterstaat woensdag weten.

Mogelijk gaat in de loop van vrijdag zowel de Oosterscheldekering als de Maeslantkering (Nieuwe Waterweg) dicht in verband met de verwachte stormvloed.

Gesloten

De Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel wordt sowieso gesloten. Dat gebeurt in de nacht van woensdag op donderdag en vrijdag van 12.00 tot 22.00 uur.

Dit Deltawerk beschermt het laagst gelegen deel van Nederland, 6,76 m onder NAP. Bij een voorspelling van een waterstand van 2,25 meter boven NAP gaan de schuiven van de kering naar beneden.

Rijkswaterstaat meldt ook dat de storm en het hoge water ertoe kunnen leiden dat in Zeeland, Zuid Holland en het noorden van Nederland bruggen en sluizen tijdelijk niet bediend kunnen worden.

Komende 5 dagen Max Min Wind
Dinsdag 9°C 4°C NW 4
Woensdag 10°C 0°C NW 3
Donderdag 10°C 0°C NW 3
Vrijdag 10°C 0°C ZW 3
Zaterdag 14°C 2°C ZW 2
Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie