'Burgemeester Amstelveen bedreigd vanwege vluchtelingenopvang'

Burgemeester Mirjam van 't Veld van Amstelveen heeft een brief met doodsbedreigingen ontvangen. De schrijver refereert aan de komst van een opvang voor vluchtelingen in de stad.

Dat heeft Van 't Veld volgens AT5 geschreven in een brief aan de gemeenteraad. De burgemeester heeft aangifte van de bedreiging gedaan bij de politie.

"U zult begrijpen dat ik geschrokken ben, maar nog meer dat ik teleurgesteld ben over de mensen die deze brief anoniem aan mij hebben gestuurd, de opvattingen die zij verkondigen, opvattingen die kennelijk met een doodsbedreiging moeten worden opgelegd", stelt Van 't Veld in haar raadsbrief.

"Wij hebben als gemeente de verantwoordelijkheid op ons genomen om vluchtelingen op te vangen. Dat doen wij niet als gemeente alleen, maar samen met vele vrijwilligers en de hele gemeenschap. Ik zal niet wijken voor bedreigingen."

Amstelveen gaat de komende maanden vierhonderd vluchtelingen opvangen in een leegstaand kantoorpand. Tijdens informatiebijeenkomsten bleken er veel zorgen te zijn van bewoners over de opvang. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de bedreiging.

Video: Asielprocedure in Nederland in 60 seconden

In 60 seconden: Asielprocedure in Nederland

Animatie door: In60seconds

Lees meer over:

NU op NUfoto

NU op NUfoto
Bekijk de laatste nieuwsbeelden van lezers. Zelf getuige van nieuws? Stuur uw foto's in via NUfoto.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?