Geen slachtoffers bij instorten winkelpand in Den Bosch

In Den Bosch is een gebouw ingestort op de Markt. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het gebouw is rond 23.00 uur ingestort. De hulpdiensten zijn aanwezig en publiek wordt op afstand gehouden, meldt een woordvoerder van de brandweer aan NU.nl. Ook de burgemeester van Den Bosch is ter plaatse.

Het betreft een winkel van opticienketen Pearle, met daarboven appartementen. Er woonden geen mensen in het winkelpand.

Het was enkele uren onduidelijk of er mensen in het gebouw aanwezig waren, maar tijdens onderzoek met politiehonden zijn er geen slachtoffers gevonden.

De oorzaak van het instorten is niet bekend. Aan de winkel vonden bouwwerkzaamheden plaats. De aanliggende panden zijn stabiel, zo laat de politie weten.

Bekijk beelden van het ingestorte pand:

'Triest'

De instorting van het pand is triest voor de eigenaar en triest voor omwonenden. Dat zei burgemeester Ton Rombouts in de nacht naar zondag in een eerste reactie. Gelukkig woonden er geen mensen boven de winkel van opticien Pearl op nummer 31 "dus dat is fijn''. In het belendende pand is ook geen bovenbewoning, aldus de burgemeester.

De bewoners van nummer 27 zijn door de brandweer gevraagd hun appartement te verlaten en kunnen volgens Rombouts ook zondag niet terug. Wat de instorting heeft veroorzaakt wordt nog onderzocht.

Lichtshow

Op de Markt werd een lichtshow ingesteld voor een voorstelling over Jeroen Bosch van volgende week. De lichten van de show worden nu gebruikt om het ingestorte gebouw te belichten, meldt Omroep Brabant. Het pand stond naast het huis waar de middeleeuwse kunstenaar Jeroen Bosch heeft gewoond.

Het gebouw stond aan de oostelijke kant van de Markt, op de hoek met de Hinthamerstraat.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload de foto's via NUfoto

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie