Gevoelstemperatuur daalt in weekeinde naar het vriespunt

De gevoelstemperatuur daalt op zaterdag en zondag naar het vriespunt. De koude lucht en zelfs natte sneeuw vormen een groot contrast met het zachte herfstweer van de afgelopen weken.

Dat meldt Weeronline vrijdag.

De middagtemperatuur ligt op zaterdag en zondag rond de 6 graden, maar door een frisse luchtstroom vanaf de Noordzee voelt het in het grootste deel van het land kouder aan. In de nachten kan het zelfs gaan vriezen en in Limburg kan natte sneeuw vallen.

Doordat de aangevoerde lucht geleidelijk kouder wordt, kunnen felle buien ontstaan. Vooral in de kustprovincies is daarbij kans op onweer en hagel.

Zaterdagavond kunnen aan de westkust ook zware windstoten voorkomen. In de nacht van zondag op maandag komt het op grote schaal tot lichte vorst.

Geen code

Het KNMI heeft vooralsnog geen aparte code afgegeven voor het koude weer in de komende dagen. De sneeuw die waarschijnlijk in Limburg valt, is overigens niet de eerste van dit seizoen. Op 14 oktober is in Limburg en de Achterhoek al natte sneeuw gevallen en kleurden de Limburgse heuvels tijdelijk wit.

Komende 5 dagen Max Min Wind
Zaterdag 26°C 13°C Z 4
Zondag 21°C 13°C ZW 4
Maandag 19°C 13°C W 3
Dinsdag 20°C 13°C NW 3
Woensdag 21°C 13°C ZW 3
Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie