Gepubliceerd: 
Laatste update: 
11 augustus 2014 08:50
12 augustus 2014 14:20

'Automobiliste rijdt bewust jongens aan'

Twee jongens van 14 jaar zijn zondagavond gewond geraakt toen ze in het Friese Sint Nicolaasga vermoedelijk met opzet werden aangereden door een auto die werd bestuurd door een 57-jarige vrouw.

ANP

Een van de jongens raakte ernstig gewond, de ander is lichtgewond. De vrouw is aangehouden. Ze zit nog vast en wordt verhoord. 

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 57-jarige vrouw die zondag twee jongens van 14 jaar aanreed in het Friese Sint Nicolaasga, van een poging tot doodslag. Dat zei het Openbaar Ministerie woensdag. Justitie vermoedt dat zij met opzet de jongens aanreed.

Zowel de automobiliste als de jongens komen uit het Friese dorp. Het lijkt erop dat een al langer lopend conflict ten grondslag ligt aan de aanrijding, liet de politie maandag weten. "Reden om de automobiliste aan te houden", aldus de politie.

De politie heeft een vermoeden waarover het conflict gaat, maar doet daar nog geen mededelingen over.

Fietspad

De aanrijding had plaats op een fiets- en voetpad. Onder de auto van de vrouw lag een fiets en ze had ook een lantaarnpaal omvergereden.

Diverse omstanders verleenden eerste hulp aan de jongens, die op de grond lagen. De zwaargewonde jongen werd met een traumaheli overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Het andere slachtoffer bleek lichtgewond en mocht na behandeling in het ziekenhuis in Heerenveen weer naar huis.

Slachtofferhulp is ingeschakeld om de vele getuigen op te vangen, aldus de politie. De auto van de vrouw is in beslag genomen.

Bekijk beelden van na het incident:

Door: ANP/NU.nl

Lees meer over

Eerdere berichten

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie

Nieuws in 1 minuut

Het nieuws van maandag 20 oktober in één minuut.

Bekijk video

Plaagrupsen

Het aantal nesten van eikenprocessierupsen is in het noorden van Nederland in het afgelopen seizoen verdrievoudigd en op sommige plekken is het aantal nesten zelfs vervijfvoudigd.

Lees meer en bekijk beeld