Gepubliceerd: 
Laatste update: 
11 maart 2014 21:53
12 maart 2014 11:43

Els Borst lag al twee dagen dood in garage

Oud-minister Els Borst heeft zeer waarschijnlijk twee dagen dood in de garage van haar woning in Bilthoven gelegen. 

Foto:  ANP

De politie denkt dat zij kort nadat zij was thuisgekomen van een D66-congres op 8 februari is aangevallen en een paar uur later al is overleden.

Ze had haar zwarte winterjas nog aan.

Dat maakte een woordvoerder van het rechercheteam dinsdagavond op televisie bekend in het programma Opsporing Verzocht.

De nieuwe informatie rondom de dood van oud-minister Els Borst (81) die de politie dinsdag bekendmaakte, heeft in korte tijd al twintig tips opgeleverd. Dat zei een woordvoerder van de politie.

Trein

Els Borst nam na het D66-congres om 18.06 uur de trein naar Utrecht. Daar stapte ze over op de trein naar Bilthoven. Ze trof een kennis, met wie ze samen verder reisde.

Deze kennis werd afgehaald in Bilthoven en bood aan om Borst naar haar auto te brengen, maar de politica vond dat ze ''die paar honderd meter'' naar haar auto wel kon lopen. De kennis is volgens de politie de laatste die Borst in leven heeft gezien.'

Borst had haar auto geparkeerd in de Rubenslaan en moet daar via een voetgangerstunnel naar toe zijn gelopen. Als ze rechtstreeks naar huis is gereden, was ze rond 19.30 uur thuis. Toen vriendinnen haar maandagavond vonden, lag ze dood naast haar auto.

Ze was overleden aan de gevolgen van verwondingen. Wat voor verwondingen dat waren, wil de politie nog niet zeggen. De recherche is er nu, vier weken na haar dood, wel zeker van dat de oud-minister slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Door: ANP

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Minuut van 28 augustus

Het nieuws van woensdag 27 augustus in één minuut.

Bekijk video

Nationale herdenking

Er komt op 10 november een nationale herdenking voor de slachtoffers van de MH17-ramp.

Lees verder en bekijk beeld

Na de regen

De hoeveelheid regen die tussen maandagmiddag en dinsdagmorgen viel in Nederland, is veel minder dan verwacht. Daarom hoeven de waterschappen geen andere maatregelen te nemen.

Lees meer en bekijk foto's