Gepubliceerd: 
Laatste update: 
26 november 2013 03:39
26 november 2013 10:29

Overlast door brand in voormalige fabriek Oss

Een brand in een voormalige timmerfabriek in Oss (Noord-Brabant) heeft dinsdagochtend vroeg voor veel overlast gezorgd.

Foto:  ANP

 Bekijk video

Omwonenden moesten hun woningen verlaten en hebben mogelijk de hele dag last van het nablussen, meldde de politie. Niemand raakte gewond.

De brand brak rond drie uur uit aan de Beukenstraat. De brandweer rukte uit voorzorg met groot materieel uit, omdat niet duidelijk was of zich gevaarlijke stoffen bevonden in de voormalige fabriek. Het gebouw zou tegenwoordig dienst doen als opslagplaats voor meubels en kappersbenodigdheden, aldus de politie.

Het getroffen gebouw staat volgens een politiewoordvoerder midden in een woonwijk. ''Er staan huizen op acht meter van die fabriek. Een mevrouw heeft haar gordijn opengetrokken en zag torenhoge vlammen uit het dak slaan'', vertelde een politiewoordvoerder.

De hulpdiensten ontruimden uit voorzorg zo'n acht woningen. Aanvankelijk werd gemeld dat de bewoners van 25 huizen een veilig heenkomen moesten zoeken, maar dat bleek uiteindelijk mee te vallen. De meeste omwonenden werden opgevangen in het gemeentehuis en konden na een tijdje weer naar huis.

Nablussen

Brandweerlieden kregen het vuur in de vroege ochtend onder controle, maar volgens de politie is de overlast daarmee nog niet voorbij. ''Mensen zullen wel even last hebben van de brandweer die misschien de hele dag moet nablussen'', zei de politiewoordvoerder.

Een deel van de wijk wordt voorlopig afgezet om de hulpdiensten de ruimte te geven. Ook wordt nog onderzocht welke stoffen zich in het gebouw bevinden. ''Gezien de leeftijd van het pand wordt gekeken naar asbest'', stelde de zegsman.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar er zouden geen aanwijzingen zijn dat het gebouw in brand is gestoken. De opslag liep veel schade op, maar volgens de politie is erger voorkomen doordat het pand beschikte over ''brandmuren'', die het vuur konden afremmen.

Bekijk beelden:

Door: ANP

Lees meer over

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Nieuws in 1 minuut

Bekijk het nieuws van dinsdag 30 september in één minuut. 

Bekijk video

Aardbeving

Op een paar kilometer van de stad Groningen, bij het dorp Ten Boer, is dinsdagmiddag om 13.42 uur een aardbeving geweest. De beving had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter.

Lees meer

Nieuw NU.nl

Achter de schermen werken we aan een nieuw uiterlijk van NU.nl. De beta-versie van de nieuwe site is nu open voor iedereen. Hij is nog in ontwikkeling, maar we zijn toch al heel benieuwd wat u vindt:

Ga naar beta.nu.nl

Megaschip

Het grootste passagiersschip ter wereld lag dinsdagochtend aan de Wilhelminakade in Rotterdam. De Oasis of the Seas was daar 's nachts afgemeerd. Veel mensen kwamen naar de kade om het megaschip met eigen ogen te zien.

Bekijk video