Gepubliceerd: 
Laatste update: 
27 september 2013 09:18
27 september 2013 13:38

Oad raadt klanten af toch op reis te gaan

De woensdag failliet verklaarde touroperator Oad Reizen raadt klanten die een reis bij het bureau hebben geboekt aan niet meer vertrekken.

ANP

Daarnaast heeft de organisatie besloten om alle reizen op langere termijn te annuleren. Nieuwe boekingen kunnen niet langer worden gemaakt. 

De touroperator zegt zich in een perscommuniqué volledig op het oplossen van de problemen te richten waarmee reizigers kampen die momenteel op de diverse bestemmingen verblijven.

Volgens Oad is op verschillende bestemmingen onrust ontstaan omdat hoteliers gasten van de failliete touroperator weigerden of eisten dat de hotelrekening direct werd betaald uit eigen zak.

Dit gebeurt ondanks het feit dat betalingen aan hotels worden gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hierdoor hoeven hoteliers niet te vrezen voor onbetaalde rekeningen. 

"Oad is door de ontstane situatie niet langer in staat om de reizigers service en zekerheid te bieden", aldus de Touroperator. "Wij begrijpen dat het zuur is, maar zijn toch genoodzaakt dit besluit te nemen om een einde te maken aan deze problemen."

Toch op reis

Oad-woordvoerder Wim Gramsma benadrukt dat reizigers wel kunnen vertrekken, mits ze over tickets en vouchers beschikken. 

"Ze moeten er dan wel rekening mee houden dat ze op hun vakantiebestemming in conflict kunnen komen met lokale leveranciers, die vooruit betaald willen worden. Passagiers kunnen die kosten later wel terugvorderen van de SGR."

Overname 

De curatoren van Oad zoeken met meerdere partijen contact om te kijken of een overname of doorstart mogelijk is. "Er is weliswaar van meerdere kanten belangstelling, maar gisteravond had dat nog niet geleid tot concrete resultaten", zegt Gramsma. "Zodra er ontwikkelingen zijn, zullen wij daarvan melding maken."

Vakbondsbestuurder Brigitta Paas van FNV Bondgenoten zei donderdag te zijn benaderd door verschillende touringbedrijven die interesse hebben in de buspoot van Oad en haar om de contactgegevens van de curatoren vragen. Bij de buspoot werken zo'n 250 tot 300 mensen van de in totaal 1.750 Oad-medewerkers.

Verdeeldheid bij Oad leidde faillissement in

Door: NU.nl

Eerdere berichten

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Nieuws in 1 minuut

Bekijk het nieuws van donderdag 18 september in één minuut. 

Bekijk video

iOS 8 beschikbaar

Apple heeft iOS 8 uitgebracht voor iPhones en iPads. Welke toestellen kunnen updaten naar deze nieuwe versie, hoe doet u dat en wat is er nieuw?

Bekijk ons overzicht

Arrestaties Ajax

Rond de wedstrijd tussen Ajax en het Franse Paris Saint-Germain zijn in totaal zeker 83 mensen opgepakt.

Lees verder

Gestolen

Een voormalig voorzitter van de stichting voor de omgekomen broertjes Ruben en Julian heeft geld van de stichting achterovergedrukt voor de verbouwing van zijn huis.

Lees meer