Gepubliceerd: 
Laatste update: 
11 mei 2013 09:46
11 mei 2013 18:27

Burgers vinden geen spoor van vermiste broertjes

De zoektocht van vrijwilligers naar de vermiste Ruben en Julian heeft ook zaterdag niets opgeleverd. Ook de politie heeft geen spoor van de broertjes gevonden.

NU.nl/Paul Groeneveld

Ongeveer 250 mensen zochten vanaf 10.45 in het bosgebied rond Doorn en het Rijngebied bij Rhenen. Dat heeft een woordvoerder van de burgerzoekactie gemeld. Tegen 16.30 uur stopten ze ermee.

De groepjes burgers zochten in overleg met de politie. Die was op de achtergrond aanwezig om direct te kunnen ingrijpen, als er een spoor naar boven kwam. Dat gebeurde volgens de zegsman van de vrijwilligers zaterdag een keer, toen een stukje omgewoelde grond werd gevonden. Nader onderzoek heeft echter niets opgeleverd.

De vrijwilligers komen uit het hele land, aldus de zegsman. ''Iedereen is heel meegaand en hoopt snel iets te ontdekken.'' Vrijdag zochten ook al grote groepen mensen mee naar de broers, die maandag voor het laatst zijn gezien. De vrijwilligers zijn van plan ook zondag weer te gaan zoeken.

Oproepen

De politie riep mensen die zelf zoeken vrijdag al op eerst contact met de politie op te nemen om de zoekacties af te stemmen. De woordvoerder wees erop dat het voor specialistische mariniers lastig speuren wordt als een bos al is platgetrapt door vrijwilligers.

Op de Facebookpagina waar de vrijwillige zoekacties worden gecoƶrdineerd wordt ook opgeroepen alleen in overleg met de politie te zoeken. De moeder van de jongens toont op Facebook haar dankbaarheid. "Ik ben jullie allemaal zo dankbaar voor jullie steun en initiatieven om mijn kleine kanjers te vinden", schrijft ze. 

Grijze gebieden

Een deel van de route die de gescheiden vader van de broers van 7 en 9 jaar heeft afgelegd is door de politie in kaart gebracht. Er zijn echter nog wel grijze gebieden. De jongens zijn het laatst op beeld gezien op maandag om 22.15 uur op camerabeelden van een tankstation in het Limburgse Beek.

Daarna is de vader in de nacht voorbij Rhenen gereden. Uiteindelijk werd hij dood gevonden in het Doornse Gat. Hij had zelfmoord gepleegd. Uit de beelden van beveiligingscamera's die langs de route staan is volgens de politie nog niet op te maken waar de jongens nog in de auto zaten en waar niet meer.

Bekijk de lezersfoto's van de zoektocht op NUfoto

Door: ANP/Novum  | Bekijk op de kaart

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (101)
Banner NUjournaal Algemeen

Minuut van 31 juli

Het nieuws van donderdag 31 juli in één minuut:

Bekijk video

Bloemenzee

Schiphol gaat de steunbetuigingen aan de slachtoffers en nabestaanden van vlucht MH17 zondagavond verhuizen naar een andere plek op de luchthaven.

Lees verder en bekijk beeld

DNA-gegevens

België en Nederland hebben voor het eerst ''massaal DNA-gegevens uitgewisseld'' en dat heeft tot verrassend veel nieuwe sporen voor misdaadbestrijders geleid.

Lees meer

Volkert van der G.

De bijzondere voorwaarden voor Volkert van der G. zijn gedeeltelijk geschorst. Het gebiedsverbod en het elektronisch toezicht zijn ingetrokken. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald.

Lees verder en bekijk beeld