Gepubliceerd: 
Laatste update: 
19 november 2012 06:55
19 november 2012 17:17

Mist zorgt voor drukke ochtendspits

RIJSWIJK - Dichte mist in het hele land zorgt maandagochtend voor een drukke ochtendspits. Rond 08.15 uur stond er door slecht zicht, gesloten spitsstroken en ongevallen meer dan 350 kilometer file.

Foto:  NU.nl/John Klaver

 Bekijk video

Normaal is dat in deze tijd van het jaar zo'n 225 kilometer, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) maandag.

In Brabant liep het zicht terug tot minder dan honderd meter. Ook in de rest van het zuiden van het land is het zicht slecht. Op de A2 ontstond een aanrijding en bleef alleen de vluchtstrook enige tijd open. Daar stond rond 08.15 uur een file van acht kilometer.

Ook op de A6 ontstond maandagochtend eveneens een lange file door een ongeval. Voor het knooppunt Muiderberg stond het verkeer over zo'n dertien kilometer stil. Ook daar is het zicht beperkt.

In het hele land komt plaatselijk dichte mist voor met een zicht van minder dan tweehonderd meter, meldt het KNMI maandag.

Alleen in de kop van Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe lijkt het mee te vallen. Later op de ochtend breidt de mist zich uit naar het noorden en verdwijnt dan langzaam.

Vliegverkeer

Op Schiphol heeft het vliegverkeer ook maandagmiddag nog last van de mist. De hele dag al hebben vele tientallen vluchten te maken met vertragingen van 30 minuten tot een uur, meldde de luchthaven.

''Vooral vluchten binnen Europa zijn getroffen'', zei een woordvoerster. Ze verwacht dat de vertragingen pas in de loop van de avond voorbij zullen zijn.

Volgens de ANWB heeft het verkeer in de avondspits tot nu toe niet of nauwelijks last van mist. ''De spitsstroken zijn overal open'', aldus een woordvoerder. Die stroken gaan dicht wanneer ze via camera's niet meer in de gaten kunnen worden gehouden, bijvoorbeeld door mist of sneeuw.

Eindhoven Airport

Ook Eindhoven Airport heeft last van de mist. Vluchten die daar hadden moeten landen, zijn uitgeweken naar andere luchthavens in Nederland en Duitsland. Ook is een aantal vertrekkende vluchten geannuleerd.

Reizigers krijgen het advies de informatie via teletekst en de websites van de luchthavens goed in de gaten te houden. 

Filenieuws l Actueel weerbericht

Door: Novum/ANP
  • Deel:
  • window.___gcfg = {lang: 'nl'}; (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

Lees meer over

Eerdere berichten

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Crimineel duo

Antonio van der P. en Enise B. die in februari van dit jaar een spoor van geweld achterlieten door heel Nederland, begrijpen dat ze ''heel veel leed hebben veroorzaakt dat niet ongedaan kan worden gemaakt''.

Lees verder en bekijk beeld

NUweekend

Deze week onder meer: Het nieuwe televisieseizoen, nieuwe opdrachten voor Rutte II, is de Afrikaanse olifant nog te redden en relatieve rust op de Gazastrook.

Ga naar NUweekend

Minuut van 2 september

Het nieuws van dinsdag 2 september in één minuut.

Bekijk video

Erasmus MC

Toenmalig minister Ab Klink heeft de Tweede Kamer in 2009 ten onrechte niet ingelicht over een financiële toezegging aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Lees verder