Slachtoffers Purmerland hadden ontmoeting

Laatste update:  21 februari 2012 23:39 info Bekijk op de kaart

HILVERSUM - De twee mannen die op 20 december dood zijn aangetroffen op een parkeerplaats in Purmerland, hadden eerder die dag in Amsterdam een afspraak met de man wiens lichaam op 19 januari werd gevonden in het Noord-Hollandskanaal in Landsmeer.

Foto:  NU.nl/Rob Amoureus

Dat bleek dinsdagavond uit de uitzending van Opsporing Verzocht, dat aandacht besteedde aan de zaak.

De politie heeft nog tal van vragen en is op zoek naar getuigen. Justitie in Haarlem heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De slachtoffers in Purmerland waren de 42-jarige Arjan Kools en de 40-jarige Maurice Bouhuijs. De dode in het kanaal was de 34-jarige Mohamed Benbouker. Kools en Bouhuijs werden 's avonds doodgeschoten aangetroffen naast hun beider auto's. Benbouker werd op 21 december als vermist opgegeven.

Het drietal was op 20 december aan het eind van de middag bij een vestiging van Kentucky Fried Chicken in Amsterdam-West bijeengekomen. Het is volgens de politie nog onduidelijk of ook Benbouker die dag is vermoord.

Aanwijzingen

De politie heeft aanwijzingen dat Kools en Bouhuijs samen in de Peugeot van Bouhuijs naar de parkeerplaats in Purmerland zijn gereden. De Mercedes bestelbus van Kools stond daar echter ook.

Een van de vragen van de politie is dan ook hoe die bus daar is terechtgekomen. Het voertuig is die middag nog gezien in Purmerend. Onduidelijk is wie er toen achter het stuur heeft gezeten.

Criminele milieu

Het motief voor de drievoudige liquidatie lijkt een afrekening in het criminele milieu, maar vooralsnog sluit de politie andere scenario's niet uit.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

NUweekend

Deze week onder meer: Het nieuwe televisieseizoen, nieuwe opdrachten voor Rutte II, is de Afrikaanse olifant nog te redden en relatieve rust op de Gazastrook.

Ga naar NUweekend

Erasmus MC

Toenmalig minister Ab Klink heeft de Tweede Kamer in 2009 ten onrechte niet ingelicht over een financiële toezegging aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Lees verder

Minuut van 1 september

Het nieuws van maandag 1 september in één minuut.

Bekijk video

Achter de lens

NUfoto ging op zoek naar het verhaal achter de foto Mensen schrikken van meeuwen in Terschelling van fotograaf Henk Bootsma.

Lees meer