'Hells Angels willen naar Den Ilp'

Laatste update:  13 december 2011 18:08 info Bekijk op de kaart

DEN ILP - De Hells Angels zouden naar naar het Noord-Hollandse dorpje Den Ilp willen verhuizen. De leden van de motorclub moeten hun hoofdkwartier in Amsterdam verlaten.

Foto:  NU.nl/Martin van Os

Een woordvoerster van de gemeente Landsmeer bevestigde tegenover NU.nl de verhuisgeruchten.

Burgers meldden zich bij de gemeente en vroegen om opheldering. "Begrijpelijk", aldus de woordvoerder, "maar we kunnen onze inwoners weinig informatie geven. We onderzoeken eerst waar de geruchten vandaan komen."

Een woordvoerder van de Hells Angels ontkent het bericht daarentegen stellig. ''We hebben absoluut geen plannen om richting Den Ilp te verkassen.''

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landsmeer voerde dinsdag overleg met de politie en het Openbaar Ministerie over het gerucht over de komst van de Angels.

Volgens de gemeente zijn er geen aanwijzingen dat de Hells Angels naar Den Ilp willen verhuizen. ''Vanuit de gemeente Landsmeer zijn geen gesprekken gaande met de motorclub en ook is er geen aanvraag voor de vestiging van het clubhuis ingediend.''

Advocaat

Advocaat van de Hells Angels Huib Struycken zegt niet op de hoogte te zijn van het plan, maar vraagt zich af waarom de motorclub zich niet in Den Ilp zou mogen vestigen. De gemeente kan de motorclub volgens hem niet weigeren.

Struycken beroept zich op het grondrecht van vrijheid van vereniging. Verder denkt hij dat het juist positief kan uitpakken voor het dorp.

"In het oude clubpand had niemand last van ze en ze zorgden juist voor meer veiligheid."

Joop Lavooij, voorzitter van de Doopsgezinde Gemeente Den Ilp reageerde verrast op de verhuisplannen van de Hells Angels. Een mogelijke vestiging van de motorclub zou veel reuring in het rustige dorp teweeg brengen, aldus Lavooij tegenover NU.nl.

Dakloos

De Hells Angels houden er rekening mee dat ze vanaf eind januari dakloos zijn.

De leden van de motorclub moeten uiterlijk 30 januari hun clubhuis in Amsterdam verlaten, maar gaan er vanuit dat het niet zo makkelijk zal zijn een nieuw onderkomen te vinden. Dat stelt de woordvoerder van de motorclub dinsdag.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan liet zijn gemeentebestuur eerder weten er alles aan te doen om te voorkomen dat de Hells Angels een nieuwe plek krijgen in de stad.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Vergunning truck

In de vergunningsaanvraag voor het evenement in Haaksbergen van afgelopen zondag is de komst van een monstertruck vermeld. De gemeente heeft dit in de afgelopen dagen tweemaal ontkend.

Lees meer en bekijk foto's

'Gewone' Bijbel

De Bijbel in Gewone Taal is verschenen. Het gaat om een nieuwe vertaling uit het Hebreeuw, Aramees en Grieks in 'gewone mensentaal', aldus de uitgever.

Lees meer

Nieuws in 1 minuut

Het nieuws van woensdag 1 oktober in één minuut.

Bekijk video

Windows 10

Microsoft onthulde dinsdagavond Windows 10 met de terugkeer van het startmenu en een duidelijkere scheiding tussen desktop en tablet. NUtech.nl somt de belangrijkste wijzigingen op.

Dit is nieuw in Windows 10