Prominente Hells Angel opgepakt

Laatste update:  4 oktober 2011 13:41 info Bekijk op de kaart

AMSTERDAM - De politie heeft het prominente lid van de Hells Angels, Harrie Stoeltie, gearresteerd. Daarnaast heeft de politie Donald G. aangehouden.

Foto:  ANP

 Bekijk video

Dat bevestigde hun advocaat Bram Moszkowicz dinsdag. Waarom Stoeltie en G. zijn aangehouden, kan de raadsman niet zeggen.

Hij wil ook niet ingaan op de vraag of de arrestaties verband houden met elkaar. Het Openbaar Ministerie (OM) wil evenmin op de zaak ingaan.

Yab Yum

Stoeltie is een bekend lid van de Amsterdamse afdeling van de motorclub. Ook werkte hij als hoofd beveiliging van het luxebordeel Yab Yum in de hoofdstad. De gemeente vreesde echter dat Stoeltie, en dus de Hells Angels, de zaak runde.

De rechter vond geen bewijs dat de zaak feitelijk in handen was van de Angels en dat die door afpersing in hun handen was gekomen. Hij werd in het verleden meerdere malen veroordeeld voor geweldsdelicten.

Huiszoeking

In de woning van de Hells Angel in Landsmeer wordt huiszoeking gedaan. Het gaat om een vrijstaand huis. Op de parkeerplaats staat een vrachtwagen, waarin vanuit het huis dozen worden ingeladen.

Rond de woning is politie aanwezig. Buurtbewoners hoorden 's ochtends vroeg een harde knal en zagen later een arrestatieteam bij de woning.

Stanley Hillis

De eveneens gearresteerde Donald G., die geen lid is van de Hells Angels, was destijds degene met wie 'topcrimineel' Stanley Hillis een afspraak had op de plek waar hij werd doodgeschoten. Na de liquidatie verscheen G. nog ter plaatse en werd aangehouden. Hij is voor zover bekend geen verdachte in die zaak.

Het OM probeerde enkele jaren geleden de in zijn ogen criminele motorclub te bestrijden. Enkele leden, onder wie Stoeltie, zaten enkele maanden vast.

De civiele rechter bepaalde dat de Hells Angels niet verboden kon worden. Daarop eiste Stoeltie circa 800.000 euro van de Staat omdat hij enkele maanden had vastgezeten. De schadeclaims van de Angels, werden grotendeels afgewezen.

Daniël Uneputty, president van de Hells Angels, was nog niet op de hoogte van de arrestatie en kon daarom nog niet reageren.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Eerste slachtoffers terug

Op luchtbasis Eindhoven zijn woensdagmiddag de eerste vliegtuigen geland met veertig lichamen van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17.

De daarop volgende minuut stilte werd ook op Schiphol in acht genomen.

Bekijk lezersfoto's van de repatriëring.

Lees meer

Minuut van 23 juli

 Bekijk het nieuws van woensdag 23 juli in één minuut.

Bekijk video

Opblaaskikker

Berichten over een enorme opgeblazen gele kikker in een park in Peking zijn van Chinese sociale media verdwenen. Mensen vonden hem sprekend lijken op de nog steeds invloedrijke ex-president Jiang Zemin.

Lees meer