Prominente Hells Angel opgepakt

Laatste update:  4 oktober 2011 13:41 info Bekijk op de kaart

AMSTERDAM - De politie heeft het prominente lid van de Hells Angels, Harrie Stoeltie, gearresteerd. Daarnaast heeft de politie Donald G. aangehouden.

Foto:  ANP

 Bekijk video

Dat bevestigde hun advocaat Bram Moszkowicz dinsdag. Waarom Stoeltie en G. zijn aangehouden, kan de raadsman niet zeggen.

Hij wil ook niet ingaan op de vraag of de arrestaties verband houden met elkaar. Het Openbaar Ministerie (OM) wil evenmin op de zaak ingaan.

Yab Yum

Stoeltie is een bekend lid van de Amsterdamse afdeling van de motorclub. Ook werkte hij als hoofd beveiliging van het luxebordeel Yab Yum in de hoofdstad. De gemeente vreesde echter dat Stoeltie, en dus de Hells Angels, de zaak runde.

De rechter vond geen bewijs dat de zaak feitelijk in handen was van de Angels en dat die door afpersing in hun handen was gekomen. Hij werd in het verleden meerdere malen veroordeeld voor geweldsdelicten.

Huiszoeking

In de woning van de Hells Angel in Landsmeer wordt huiszoeking gedaan. Het gaat om een vrijstaand huis. Op de parkeerplaats staat een vrachtwagen, waarin vanuit het huis dozen worden ingeladen.

Rond de woning is politie aanwezig. Buurtbewoners hoorden 's ochtends vroeg een harde knal en zagen later een arrestatieteam bij de woning.

Stanley Hillis

De eveneens gearresteerde Donald G., die geen lid is van de Hells Angels, was destijds degene met wie 'topcrimineel' Stanley Hillis een afspraak had op de plek waar hij werd doodgeschoten. Na de liquidatie verscheen G. nog ter plaatse en werd aangehouden. Hij is voor zover bekend geen verdachte in die zaak.

Het OM probeerde enkele jaren geleden de in zijn ogen criminele motorclub te bestrijden. Enkele leden, onder wie Stoeltie, zaten enkele maanden vast.

De civiele rechter bepaalde dat de Hells Angels niet verboden kon worden. Daarop eiste Stoeltie circa 800.000 euro van de Staat omdat hij enkele maanden had vastgezeten. De schadeclaims van de Angels, werden grotendeels afgewezen.

Daniël Uneputty, president van de Hells Angels, was nog niet op de hoogte van de arrestatie en kon daarom nog niet reageren.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

16 april in 1 minuut

Bekijk het nieuws van woensdag 16 april in één minuut.

Bekijk video

Nieuwsbrief

Iedere dag rond het middaguur een overzicht van het belangrijkste nieuws in uw mailbox? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief. 

Inschrijven

Venlo

Door een lekkage in een leiding bij een verdeelstation van de Rotterdam Rijn Pijpleiding in Venlo is woensdag een groot gebied vervuild met ruwe olie.

Lees meer en bekijk beeld