Lowlands geschokt over Pukkelpop

Laatste update:  18 augustus 2011 22:06 info

AMSTERDAM - "We zijn erg geschrokken, dit is enorm heftig.'' Dat zei een woordvoerder van de organisatie van muziekfestival Lowlands donderdagavond in een reactie op het drama op Pukkelpop.

Foto:  NU.nl/Jan van der Zwan

Lowlands begint vrijdag en heeft veel acts op het programma die ook op het Belgische festival staan.

''Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers. We volgen de berichtgeving via internet en hebben nog geen rechtstreeks contact gezocht met Pukkelpop, omdat we ze niet willen belasten met onze vragen'', aldus de zegsman.

De organisatie heeft vooralsnog geen afzeggingen gehad van bands. ''We proberen in contact te komen met bands op Pukkelpop die het direct of indirect hebben meegemaakt om te achterhalen hoe ze erin staan en of het eventuele gevolgen heeft voor Lowlands. Dat zouden we overigens heel goed begrijpen.''

Overlap

Lowlands en Pukkelpop hebben traditiegetrouw een grote overlap, omdat veel internationale bands naar West-Europa komen voor beide festivals. Een van de bands die stonden te spelen op het moment dat het noodweer toesloeg, is de Amerikaanse band Smith Westerns.

De groep staat voor vrijdagmiddag op het programma van Lowlands, maar het is de vraag of ze kunnen komen want de zanger liet via Twitter weten dat alle spullen kapot zijn.

Camping

Het nieuws is inmiddels ook doorgedrongen op de Lowlandscamping, waar donderdag al duizenden festivalgangers hun tentje hebben neergezet. ''Maar je merkt dat mensen hier nu vooral met Lowlands bezig zijn. Dat is ook logisch'', aldus de zegsman.

De organisatie verwacht komend weekeinde geen noodweer, maar zal door wat er in België is gebeurd het weer extra in de gaten houden. Aanvullende maatregelen zijn niet nodig. ''In de draaiboeken staat precies wat we moeten doen bij extreme weersomstandigheden.''

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Vergunning truck

In de vergunningsaanvraag voor het evenement in Haaksbergen van afgelopen zondag is de komst van een monstertruck vermeld. De gemeente heeft dit in de afgelopen dagen tweemaal ontkend.

Lees meer en bekijk foto's

'Gewone' Bijbel

De Bijbel in Gewone Taal is verschenen. Het gaat om een nieuwe vertaling uit het Hebreeuw, Aramees en Grieks in 'gewone mensentaal', aldus de uitgever.

Lees meer

Nieuws in 1 minuut

Het nieuws van woensdag 1 oktober in één minuut.

Bekijk video

Windows 10

Microsoft onthulde dinsdagavond Windows 10 met de terugkeer van het startmenu en een duidelijkere scheiding tussen desktop en tablet. NUtech.nl somt de belangrijkste wijzigingen op.

Dit is nieuw in Windows 10