Serious Request levert ruim 7 miljoen euro op

Laatste update:  25 december 2009 10:39 info

GRONINGEN - De benefietactie Serious Request van Radio 3FM heeft 7.113.447 euro opgeleverd voor het Rode Kruis.

NU.nl/Klaas Mast

De hulpverleningsorganisatie gaat het geld gebruiken voor de preventie en bestrijding van malaria. ''Een astronomisch bedrag'', aldus 3FM-dj Eric Corton die het bedrag donderdag bekendmaakte. Vorig jaar werd 5.637.937 euro opgehaald.

Donderdag rond 20.00 uur ging de deur van het Glazen Huis in Groningen weer open en konden 3FM-dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt hun transparante verblijf verlaten. In die ruimte verbleven ze zes dagen.

Ze aten niet, dronken wel groentesapjes, maakten onafgebroken een radiouitzending en nodigden luisteraars uit om - tegen betaling - verzoeknummers (Serious Request) aan te vragen. Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) droeg namens de overheid 3 miljoen euro bij aan de actie.

2004

Tijdens de eerste editie in 2004 haalde 3FM Serious Request 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur.

Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In 2005 was de opbrengst 2.203.549 euro voor kinderen in Congo, het jaar daarna 2.648.495 euro voor de slachtoffers van landmijnen.

In 2007 was de opbrengst van 5.249.466 euro bedoeld voor schoner drinkwater. De collecte van vorig jaar ging naar wereldwijde vluchtelingenhulp.

Prestatie

''Dit is een ongelofelijke prestatie van de drie dj's en van iedereen die aan 3FM Serious Request heeft bijgedragen'', zegt Wilbert Mutsaers, 3FM zendermanager.

''Ik heb diep respect voor de wijze waarop iedereen die daartoe gelegenheid zag, zich voor deze actie heeft ingezet en ik wil Groningen danken voor het fantastisch gastheerschap.''

Verzoeknummers

De komende periode zendt 3FM de Top Serious Request uit. Daarin zijn de meest aangevraagde verzoeknummers te horen.

Ryan Shaw met It Gets Better voert de top 3 van die lijst aan. Op de tweede plaats staat Cliff Richard & the Young Ones met Living Doll. De derde plaats is voor Pearl Jam met Just Breathe.

Bekijk alle lezersfoto's van Serious Request op NUfoto.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

NU in beeld

Bekijk bijzondere beelden van over de hele wereld.

Bekijk fotoserie (100)
Banner NUjournaal Algemeen

Schilderijen door dak

 Met een hijskraan is maandagochtend in de Hermitage in Amsterdam de eerste van vijftien immense groepsportretten uit de zeventiende eeuw via het dak naar binnen gebracht.

Lees meer en bekijk foto's

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie

Nieuws in 1 minuut

Het nieuws van maandag 20 oktober in één minuut.

Bekijk video