BMW verandert winstprognose voor 2017 niet

BMW blijft bij zijn voorzichtige winstverwachting voor 2017, in tegenstelling tot concurrent Daimler die vorige week met een verhoging kwam. 

De Duitse fabrikant van auto's in het luxesegment gaat nog altijd uit van een lichte verbetering van het resultaat ten opzichte van 2016. Dat liet BMW woensdag weten bij de presentatie van de definitieve resultaten van het eerste kwartaal. 

Afgelopen kwartaal was de winststijging bij BMW meer dan licht te noemen. Het nettoresultaat ging met bijna een derde omhoog naar 2,1 miljard euro. Daarbij moet wel worden aangetekend dat die stijging voor een fors deel te danken was aan een stijging van de waarde van het belang van BMW in navigatiebedrijf HERE.

Die in Eindhoven gevestigde concurrent van TomTom verwelkomde onlangs nieuwe investeerders, waaronder chipproducent Intel, waardoor de marktwaarde toenam.

Daimler profiteerde daar als zittende aandeelhouder eveneens van. Dat bedrijf gaat nu uit van een ''aanzienlijke'' winstgroei in 2017, mede gezien de sterke verkopen van zijn luxemerk Mercedes-Benz.

Zoals eerder gemeld, steeg de omzet van BMW in de eerste drie maanden van 2017 met meer dan 12 procent tot 23,4 miljard euro. Het bedrijf zag de verkopen bij zijn hoofdmerk met 5 procent toenemen tot een recordaantal van ruim een half miljoen auto's. De verkoop van elektrische voertuigen verdubbelde tot bijna twintigduizend stuks.

Lees meer over:
BMW

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?
Tip de redactie