Beurs Tokio met kleine winst de handel uit

De aandelenbeurs in Tokio is donderdag met een kleine winst de handel uitgegaan, waarmee de verliesreeks van de afgelopen dagen een halt werd toegeroepen. De Nikkei-index eindigde 0,2 procent hoger op 19.085,31 punten.

Het sentiment in Japan werd wel enigszins gedrukt door een politiek schandaal waarbij ook de vrouw van premier Shinzo Abe zou zijn betrokken. De kwestie betreft een grondaankoop door een scholengemeenschap voor een fractie van de daadwerkelijke prijs.

Door een verklaring van het schoolhoofd in het Japanse parlement kreeg de populariteit van Abe een knauw. De premier zelf ontkent iedere betrokkenheid bij de kwestie en ook dat zijn vrouw namens hem een donatie heeft gedaan aan het hoofd van de school. Het zorgde evengoed voor enige onrust op de financiƫle markten.

Toshiba won bijna 14 procent. Het techbedrijf lijkt door de grote problemen bij zijn nucleaire divisie op het punt te zijn beland dat aandeelhouders steeds meer vrede lijken te hebben met een eventueel faillissement.

Elders in het Verre Oosten was de winst voor de graadmeters wat overtuigender. De Kospi in Seoul won 0,2 procent terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,4 procent vooruit ging. In Hongkong stond de Hang Seng tussentijds nagenoeg vlak.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?
Tip de redactie