Nike boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst

Nike heeft afgelopen kwartaal zijn winst en omzet opnieuw weten op te voeren. De resultaten die de sportartikelenreus dinsdag publiceerde vormden echter wel voer voor analisten die vrezen dat Nike terrein aan het verliezen is ten opzichte van concurrenten als Adidas en Under Armour.

De opbrengsten gingen op jaarbasis met 5 procent omhoog tot 8,4 miljard dollar (7,8 miljard euro). Kenners hadden echter in doorsnee gerekend op een sterkere toename, tot 8,5 miljard dollar.

Adidas en Under Armour zijn al langer bezig met het inpikken van marktaandeel van Nike, met name in de Verenigde Staten. Dat stemde beleggers eerder al ontevreden. Nike heeft afgelopen jaar voor het eerst in tijden over het hele jaar bezien aan beurswaarde moeten inleveren.

Nike hield afgelopen kwartaal, met een totaal van 1,1 miljard dollar, onder de streep wel een vijfde meer winst over dan een jaar eerder. De winst per aandeel liep daarbij met bijna een kwart op tot 0,68 dollar. Dat resultaat was wel boven de gemiddelde verwachting van analisten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?
Tip de redactie