Omzet McDonald's valt hoger uit dan verwacht

Het ontbijt van McDonald's dat in de Verenigde Staten de hele dag verkrijgbaar is, levert het bedrijf nog altijd veel omzet op.

Geholpen door de koffie en wafels, wist McDonald's de omzetverwachtingen te overtreffen. Ook verkoopplussen in het Verenigd Koninkrijk en Canada droegen daaraan bij.

De opbrengsten van de keten zijn wel 3 procent lager uitgevallen dan een jaar eerder. Maar McDonald's benadrukt dat het vergelijkbare kwartaal een jaar eerder een "erg sterk" kwartaal was.

Ook wat zwakkere verkopen in China speelden een rol. In totaal wist het bedrijf voor 6,4 miljard dollar aan hamburgers, milkshakes, friet en andere fastfood te verkopen. Analisten gingen gemiddeld uit van een omzet van krap 6,3 miljard dollar.

Bij filialen die langer dan een jaar open zijn, steeg de omzet gemiddeld met 3,5 procent. Hier rekenden marktkenners op niet meer dan 1,5 procent. 

De winst kwam in de verslagperiode uit op krap 1,3 miljard dollar. Dit betekende een daling van 1 procent ten opzichte van een jaar eerder, onder meer door afschrijvingen en herstructureringskosten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Deutsche Bank

Deutsche Bank
Dit moet je weten over de problemen bij Deutsche Bank.

Gratis geld

Gratis geld
De term 'helikoptergeld' zingt rond sinds het opkoopprogramma van de ECB van start is gegaan.
Tip de redactie