Tragere omzetgroei voor Danone in derde kwartaal

De Franse voedselfabrikant Danone heeft de omzet in het derde kwartaal zien groeien, maar in het traagste tempo in meer dan tien jaar. Dat bleek dinsdag uit een handelsbericht van de grootste producent van yoghurt ter wereld.

Het concern had onder meer last van afvlakkende groei bij babyvoeding, traditioneel een van de snelstgroeiende activiteiten van Danone.

In China worden momenteel nieuwe regels opgesteld rondom babymelkpoeder. Schandalen rondom de veiligheid zorgden daar de afgelopen jaren voor een enorme vraag naar buitenlandse producten.

De productie van babymelkpoeder van Danone in Europa profiteerde daarvan. Maar in aanloop van de nieuwe Chinese regels willen verkopers van hun voorraden af, wat drukt op de vraag bij de producent. Nutrilon en Aptamil zijn van Danone en behoren tot de populairste babymelkpoedermerken in China.

De vergelijkbare opbrengsten van de groep stegen met 2,1 procent, waar analisten rekenden op 2,4 procent. De totale omzet daalde, onder meer door lagere volumes en negatieve wisselkoerseffecten, tot ruim 5,4 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog meer dan 5,6 miljard euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Ontslagrondes

Ontslagrondes
Overzicht: Banken en verzekeraars snijden diep in personeelsbestand.
Tip de redactie