TUI verkoopt meer vakanties ondanks onrust Turkije

Reisconcern TUI heeft afgelopen zomer iets meer vakanties verkocht. Aanhoudende onrust in Turkije en Noord-Afrika zette evenwel een rem op de groei. 

De boekingen voor het winterseizoen lopen wel als een trein, met name dankzij een sterke vraag naar verre vliegvakanties in Groot-Brittannië.

TUI sluit eind deze maand het boekjaar af, en praatte de markt woensdag bij over de laatste stand van zaken. In december worden de resultaten gepubliceerd.

Het bedrijf denkt dan een stijging van het bedrijfsresultaat met 12 à 13 procent te kunnen rapporteren. Eerder rekende het op een winstgroei van minstens 10 procent.

De verkoop van pakketreizen lag deze zomer 1 procent hoger dan een jaar eerder. Exclusief Turkije steeg het aantal boekingen met 7 procent. Met name Britse vakantiegangers waren de drijvende kracht achter die groei. In Duitsland en de Benelux boekte TUI minder vooruitgang.

Vooral in België vielen de zomerboekingen tegen. TUI wijt dat aan de angst die de bloedige aanslag op de Brusselse luchthaven Zaventem in maart teweeg heeft gebracht. De reserveringen voor de komende winterperiode wijzen op een voorzichtig herstel, aldus het bedrijf.

Concurrent Thomas Cook liet een dag eerder ook al weten dat de mislukte couppoging in Turkije medio juli een stempel heeft gedrukt op het zomerseizoen. Daar daalde de verkoop met 4 procent, met name door een fors lagere vraag naar zonvakanties naar de Turkse kust.

Lees meer over:
TUI

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Ontslagrondes

Ontslagrondes
Overzicht: Banken en verzekeraars snijden diep in personeelsbestand.
Tip de redactie