Multimiljardair Warren Buffett verliest flink op Wells Fargo

De Amerikaanse superbelegger en multimiljardair Warren Buffett is dinsdag 1,4 miljard dollar armer geworden. Dat kwam door de scherpe koersdaling van het aandeel Wells Fargo in de nasleep van het schandaal met frauduleuze rekeningen bij de bank.

Wells Fargo duikelde dinsdag 3,3 procent omlaag op Wall Street. De Amerikaanse bank heeft te maken met een affaire waarbij ruim 2 miljoen rekeningen werden geopend door werknemers zonder dat klanten daar toestemming voor hadden gegeven.

Het financiële concern kreeg daarvoor vorige week nog een boete van 185 miljoen dollar. Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van de 86-jarige Buffett, is de grootste aandeelhouder van Wells Fargo.

Sinds eind vorige week is sprake van een aanzienlijke neergang op de beurzen in Europa en New York. Ook andere multimiljardairs zagen daardoor hun vermogen afnemen.

Zo verloor Amancio Ortega, de oprichter van het Spaanse modeconcern Inditex en volgens berekeningen van persbureau Bloomberg de rijkste man ter wereld, 3,3 miljard dollar. Microsoft-oprichter Bill Gates werd 2,4 miljard armer. Amazon-oprichter Jeff Bezos zag zijn vermogen met 1,9 miljard dollar verminderen.

Lees meer over:

finanzen.nl

finanzen.nl
finanzen.nl brengt nieuws, columns en achtergrondartikelen over de beurs.

Deutsche Bank

Deutsche Bank
Dit moet je weten over de problemen bij Deutsche Bank.

Gratis geld

Gratis geld
De term 'helikoptergeld' zingt rond sinds het opkoopprogramma van de ECB van start is gegaan.
Tip de redactie