'Geldtekort bij Tesla en SolarCity'

Automaker Tesla en zonnepaneleninstallateur SolarCity beginnen tegen de limieten van hun financiële reserves aan te lopen.

Dit schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Vooral bij SolarCity zouden de problemen spelen. Meerdere investeerders zouden een mogelijkheid om te investeren in het concern hebben afgewezen.

De reserves van het bedrijf daalden in een jaar tijd van 421 miljoen dollar naar 146 miljoen dollar. Volgens het dagblad is de voorgenomen aandelenemissie van Tesla nodig om de fusie met SolarCity te financieren.

Een analist vertelt aan de Amerikaanse zakenkrant dat SolarCity noodfinanciering nodig heeft om de deuren open te houden. In de tien jaar dat het concern bestaat, heeft het bedrijf een omzet van 1,5 miljard dollar weten te bereiken, maar ook een schuldenlast van 3 miljard dollar.

Bij beide concerns speelt de Zuid-Afrikaanse ondernemer Elon Musk een belangrijke rol. Musk is topman van Tesla en heeft ook een rol bij SolarCity, waar zijn neven Lyndon Rive en Peter Rive respectievelijk algemeen directeur en technisch directeur zijn. 

Onlangs kondigde het drietal aan enkele tientallen miljoenen te lenen aan de installateur van zonnepanelen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?
Tip de redactie