Japanse beurs sluit flink in de min

De Japanse beurs is donderdag flink in de min gesloten. De toonaangevende Nikkei-index was daarmee een opvallend scherpe daler in een overwegend hogere regio.

Een duurdere yen zorgde voor terughoudende beleggers in Tokio. De waarde van de munt steeg ten opzichte van de dollar, nadat uit de notulen van de recente beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve viel op te maken dat een renteverhoging in de Verenigde Staten nog wel even op zich zal laten wachten.

De Nikkei eindigde de sessie uiteindelijk 1,6 procent lager op 16.486,01 punten.

SoftBank behoorde met een verlies van 4,6 procent tot de sterkste dalers in de Japanse hoofdstad. Het telecomconcern heeft volgens bronnen nog altijd goede hoop op een deal waarmee zijn Sprint-divisie fuseert met T-Mobile US. Exporteurs als Toyota, Nissan en Mazda verloren tot 3,9 procent.

Uit cijfers van de Japanse overheid bleek dat de export in juli de grootste krimp heeft laten zien sinds 2009.

Elders in Azië gingen de graadmeters omhoog. De Hang Seng stond tussentijds 1,1 procent in de plus, terwijl de Kospi in Seoul 0,5 procent won. Samsung was daar een opvallende uitschieter. Het aandeel van de technologiegigant steeg 4,7 procent en sloot op de hoogste koers ooit.

De All Ordinaries in Sydney eindigde de handelsdag met een verlies van 0,4 procent.

Lees meer over:

finanzen.nl

finanzen.nl
finanzen.nl brengt nieuws, columns en achtergrondartikelen over de beurs.

Deutsche Bank

Deutsche Bank
Dit moet je weten over de problemen bij Deutsche Bank.

Gratis geld

Gratis geld
De term 'helikoptergeld' zingt rond sinds het opkoopprogramma van de ECB van start is gegaan.
Tip de redactie