Flinke winstdaling voor Britse bank Barclays

De Britse bank Barclays heeft het afgelopen kwartaal een forse winstdaling voor de kiezen gekregen, maar slaagde er toch in de verwachtingen van analisten te overtreffen. Die hadden op een slechter resultaat gerekend.

De bank rapporteerde vrijdag een nettowinst van 803 miljoen pond (955 miljoen euro), waar een jaar geleden nog 1,2 miljard pond onder de streep overbleef.

Dat het resultaat meeviel, had onder meer te maken met sterke prestaties van de consumentendivisie en de onderdelen die zich bezighouden met de handel in obligaties en andere schuldpapieren.

Barclays heeft sinds het aantreden van de nieuwe topman Jes Staley in december het personeelsbestand van 130.000 met elfduizend mensen verminderd. De bank, die net als andere financiële instellingen in het Verenigd Koninkrijk een onzekere periode tegemoet gaat door de Brexit, wil nog slanker de toekomst in.

De bedoeling is straks met tachtigduizend werknemers verder te gaan, na de verkoop van de activiteiten in Afrika die werk bieden aan veertigduizend mensen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?
Tip de redactie