Aziatische beurzen sluiten hoger

De effectenbeurs in Tokio is dinsdag met winst gesloten. Het sentiment onder beleggers werd gestuwd door een aantal beter dan verwachte Japanse macrocijfers en een zwakkere yen.

De Nikkei eindigde 1 procent in de plus op 17.234,98 punten. Beleggers zagen de industriƫle productie in Japan in april licht stijgen, waar op krimp was gerekend.

De consumentenbestedingen daalden wel, maar minder dan verwacht. De werkloosheid bleef conform de prognoses gelijk op 3,2 procent.

Beurshandelaren werden in Aziƫ kort opgeschrikt door een plotselinge koersdaling in China. Binnen een minuut gingen de zogenoemde futures in de CSI 300-index 10 procent onderuit en terug naar het oude niveau. Een duidelijke reden voor de dip was er niet, de index stond tussentijds 3 procent hoger.

Ook de meeste andere beurzen in het Verre Oosten noteerden winsten. De Hang Seng schreef tijdens de middaghandel in Hongkong een winst van 1,4 procent. De Kospi in Seoul ging 0,8 procent omhoog. De All Ordinaries in Sydney verloor echter 0,5 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Ontslagrondes

Ontslagrondes
Overzicht: Banken en verzekeraars snijden diep in personeelsbestand.
Tip de redactie