Visa waarschuwt opnieuw voor valuta-effecten

Visa heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2015/2016 zowel de winst als de omzet zien aandikken ten opzichte van een jaar eerder. 

De creditcardmaatschappij sprak desondanks van aanhoudende tegenwind van de sterke Amerikaanse dollar, lagere olieprijzen en een "ongelijke" wereldeconomie.

Wel bleven de Amerikaanse creditcardbestedingen op een "redelijk sterk niveau", aldus Visa. Mede daardoor kwam de winst uit op 1,7 miljard dollar in de verslagperiode. Dat komt neer op 0,71 dollar per aandeel, van 0,63 dollar per aandeel een jaar geleden. De omzet bedroeg 3,6 miljard dollar, van 3,1 miljard dollar een jaar geleden.

Visa maakte ook bekend de voorwaarden voor de overname van Visa Europe aan te passen. Daardoor zal de deal mogelijk niet voor het einde van het fiscale derde kwartaal worden afgerond zoals eerder verwacht. Een verklaring daarbij gaf Visa niet.

In november werd bekend dat Visa zou worden herenigd met zijn Europese onderdeel, dat de afgelopen acht jaar zelfstandig opereerde. Met de overname is een bedrag gemoeid van maximaal 21,1 miljard euro, zo bleek destijds.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?
Tip de redactie