Weinig beweging op Aziatische beurzen

De Aziatische aandelenmarkten sloten donderdag met kleine uitslagen. De toonaangevende Nikkei-index in Tokio werd, evenals andere graadmeters in de regio, aanvankelijk opgestuwd door stijgende olieprijzen. 

Vervolgens verdampte het merendeel van de winst door een scherpe stijging van de yen.

De Nikkei sloot met een winst van 0,2 procent op 15.749,84 punten. Olieconcern Inpex (plus 2,8 procent) behoorde tot de sterkste stijgers, terwijl bedrijven die het vooral moeten hebben van de export, zoals Sony (min 1,1 procent) en Toyota (min 0,6 procent), last hadden van de duurdere Japanse munt.

Kledingketen Fast Retailing (min 3,6 procent) gaf voor de tweede keer in drie maanden een winstwaarschuwing voor het boekjaar dat in augustus afloopt.

De Hang Seng-index in Hongkong stond in de middaghandel 0,3 procent hoger. De Kospi in Seoul sloot 0,1 procent hoger en de All Ordinaries in Sydney ging 0,4 procent vooruit. De Chinese CSI300-index en de Shanghai Composite Index verloren respectievelijk 0,7 en 0,5 procent, voorafgaand aan de presentatie van cijfers over onder meer de export en de kredietverstrekking.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?
Tip de redactie