Deutsche Börse en LSE akkoord over fusie

Beursbedrijven Deutsche Börse en London Stock Exchange (LSE) hebben overeenstemming bereikt over een fusie. Dat meldden beide bedrijven woensdag.

Eind vorige maand werd al duidelijk dat de twee beursgiganten werkten aan een fusie van gelijken. Uit het nu gesloten akkoord blijkt dat aandeelhouders van Deutsche Börse 54,4 procent van de aandelen in het nieuwe bedrijf krijgen en de huidige aandeelhouders van LSE de rest.

Het nieuwe fusiebedrijf krijgt hoofdkantoren in Frankfurt en Londen en een bestuur waarin beide bedrijven evenredig worden vertegenwoordigd. De dagelijkse leiding komt daarbij in handen van de huidige topman van Deutsche Börse, Carsten Kengeter.

De uitbaters van de aandelenbeurzen in Frankfurt en Londen mikken op enorme kostenbesparingen met hun fusie, die volgens hun eigen prognose op kunnen lopen tot 450 miljoen euro per jaar. Dat zou overeenkomen met 20 procent van hun kosten in het afgelopen jaar.

Het Amerikaanse beursbedrijf Intercontinental Exchange (ICE) gaf begin deze maand aan ook een bod te overwegen op LSE. Daarbij benadrukte ICE echter ook dat er nog geen enkel besluit was genomen en dat het bestuur van de Londense branchegenoot niet was benaderd.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Dieselschandaal

Dieselschandaal
Nu er naar steeds meer fabrikanten onderzoeken lopen, wordt duidelijk hoe groot dieselgate eigenlijk is.

Voetbalclubs

Voetbalclubs
'Beleggen in voetbalclubs is eigenlijk een soort schenking.'
Tip de redactie