Aziatische beurzen wachten op Fed

De belangrijkste graadmeters in het Verre Oosten toonden woensdag een verdeeld beeld. 

Ook in Azië waren beleggers in afwachting van de uitkomst van de beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank, later op de dag. Algemeen wordt verwacht dat de rente op een gelijk niveau blijft, maar de financiële markten zijn vooral gespitst op de toelichting van Fed-voorzitter Janet Yellen.

''Het is moeilijk voor beleggers om op dit moment in te stappen en te kopen. We wachten op geluiden over het Amerikaanse monetaire beleid'', aldus een vermogensbeheerder in Tokio.

Een klein herstel van de olieprijzen hielp de koersen niet vooruit. De Japanse Nikkei-index sloot 0,8 procent lager op 16.974,45 punten, met wat druk van een duurdere yen.

Sharp

Het aandeel Sharp was met een min van bijna 12 procent een grote verliezer. Naar verluidt blijft het Taiwanese Foxconn een definitieve overname van Sharp uitstellen, omdat het eerst duidelijkheid wil hebben over de prestaties van het elektronicabedrijf in het huidige kwartaal.

In Seoul ging de Kospi 0,3 procent omhoog en de All Ordinaries in Sydney won 0,1 procent. De Chinese graadmeters, in Shanghai en Shenzhen, toonden winsten tot 0,6 procent. De Hang Seng in Hongkong daalde tussentijds 0,3 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Dieselschandaal

Dieselschandaal
Nu er naar steeds meer fabrikanten onderzoeken lopen, wordt duidelijk hoe groot dieselgate eigenlijk is.

Voetbalclubs

Voetbalclubs
'Beleggen in voetbalclubs is eigenlijk een soort schenking.'
Tip de redactie