Forse omzetgroei voor Alibaba

Alibaba heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een forse omzetgroei in de boeken gezet. 

De Chinese internetgigant wist de afremmende Chinese economie te weerstaan, met een grote stijging van de onlineverkopen in november en uitbreiding naar agrarische gebieden in het thuisland.

De uitrol van het internet over het Chinese platteland legde Alibaba geen windeieren. De opbrengsten stegen met 32 procent naar 34,5 miljard yuan, omgerekend 4,8 miljard euro. Daarmee overtrof het de gemiddelde verwachting van marktkenners, die rekenden op een omzet van 33,2 miljard yuan. De kwartaalwinst verdubbelde, tot zo'n 12,5 miljard yuan.

Alibaba behaalde een recordomzet tijdens de jaarlijkse 'Vrijgezellendag' in november, een Chinese tegenhanger van Valentijnsdag. Vooral de verkopen via mobiele apparaten zaten in de lift. Hoewel daardoor meer mensen kunnen worden bereikt, zorgen de kleinere schermen wel voor minder advertentie-inkomsten dan shoppers op pc's.

Voor de langere termijn ziet Alibaba-topman Jack Ma brood in het aanbieden van onlinevideodiensten en cloudoplossingen om de wereldwijde groei van het bedrijf verder aan te jagen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?
Tip de redactie