Johnson Controls bundelt krachten met Tyco

Het Amerikaanse industrieconcern Johnson Controls bundelt zijn krachten met de Ierse maker van brandveiligheidssystemen Tyco International.

De partijen brachten het nieuws over de miljardendeal maandag naar buiten.

Met het samengaan is zo'n 3,9 miljard dollar gemoeid, omgerekend circa 3,6 miljard euro. Door de fusie kan het nieuwe bedrijf profiteren van de lage belastingdruk in Ierland.

Johnson Controls dat onder meer autostoelen, accu's en koelsystemen maakt is al enige tijd bezig om minder afhankelijk te worden van zijn toelevering aan de auto-industrie.

Eerder kondigde het concern al aan bepaalde activiteiten op dit gebied te gaan verzelfstandigen. Deze afsplitsing van onderdeel Adient staat voor begin volgend jaar op de planning.

Het Ierse Tyco is een van de restanten van het vroegere conglomeraat Tyco dat uiteenviel nadat in 2002 een grote fraudezaak aan het licht kwam.

Oud-topman Dennis Kozlowski en zijn toenmalige financiële rechterhand Mark Swartz hadden in totaal 600 miljoen dollar uit de bedrijfskas gestolen. De twee mannen werden in september 2005 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

TMG

TMG
TMG is onderwerp van een overnamestrijd. Een profiel van een van de grootste mediabedrijven van Nederland.

Monte dei Paschi

Monte dei Paschi
Wat is er aan de hand met de oudste bank ter wereld?
Tip de redactie