Schoenenwinkelketen Ziengs mag winkels Scapino overnemen

Schoenenwinkelketen Ziengs mag de winkels van Scapino overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft dinsdagavond een spoedbesluit gemaakt waarbij ze onder voorbehoud met de beslissing akkoord zijn gegaan.

Ziengs wilde haast maken, omdat het bedrijf zo de voorraden op peil kan houden.

Scapino was als laatste uit de rij Nederlandse ketens van winkelbedrijf Macintosh die bankroet werd verklaard. De ketens van Macintosh gingen ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. Binnen vier weken moet bekend zijn of de overname mag doorgaan.

De curatoren zeiden eerder in gesprek te zijn met een aantal partijen. Ziengs heeft 77 winkels in Nederland.

Zoveel mogelijk

In een reactie laat Ziengs weten er alles aan te zullen doen om met zoveel mogelijk winkels verder te gaan. ''Dat zullen allemaal gezonde winkels zijn, op de juiste plek en met een goed rendement." Daarbij gelooft Ziengs in de formule waarmee Scapino ''groot" is geworden. ''Het is een goed bedrijf dat niet stuk hoeft. Scapino moet voor Nederland behouden blijven", aldus de nieuwe eigenaar.

Het personeel van Scapino is inmiddels ingelicht over de aanstaande overname. Ook worden op zeer korte termijn gesprekken met leveranciers gepland. Het streven daarbij is om zoveel mogelijk winkels en banen te behouden, aldus de nieuwe eigenaar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?
Tip de redactie