Commissarissen SBM steunen topman

Topman Bruno Chabas van SBM Offshore geniet nog altijd de steun van de raad van commissarissen. Ook nu hij in Brazilië genoemd wordt als betrokkene bij het omkoopschandaal waar het bedrijf in verzeild is geraakt.

Dat laat de onderneming maandag weten.

SBM zucht al een paar jaar onder de gevolgen van een groot corruptieschandaal. Werknemers van de leverancier van schepen voor de productie en opslag van olie op zee zouden steekpenningen hebben betaald om opdrachten te krijgen van Petrobras, het Braziliaanse staatsoliebedrijf.

Afgelopen week werd bekend dat justitie in Brazilië, naast enkele oud-bestuurders van SBM , ook de huidige topman Bruno Chabas als verdachte heeft aangemerkt. De raad van commissarissen ziet daarin vooralsnog geen belemmering voor zijn functioneren als bestuursvoorzitter.

Ook commissaris Sietze Hepkema kan wat zijn collega's betreft aanblijven. Hij zat tot afgelopen voorjaar als juridisch expert in de raad van bestuur van SBM. Hoewel hij aantrad nadat de omkoopaffaire aan het licht was gekomen, behoort ook hij tot de kopstukken waarop justitie in Brazilië de pijlen heeft gericht.

Volgens president-commissaris Frans Cremers zijn Chabas en Hepkema ''de weinige mensen die steeds de juiste dingen hebben gedaan'' in de ingewikkelde Braziliaanse corruptiezaak. Dat uitgerekend zij nu onder verdenking staan, noemde hij ''ongelukkig''.

Lees meer over:
Tip de redactie