Roodmicrotec verwacht meer omzet uit automotive-order

De vorige maand aangekondigde automotive-order voor Roodmicrotec zal meer omzet opleveren dan eerder gedacht.

Dat maakt Roodmicrotec donderdag bekend.

Over de gehele looptijd van tien jaar wordt nu een omzet verwacht van 20 miljoen euro, terwijl eerder op 10 miljoen euro werd gerekend.

Volgens de toeleverancier aan de chipindustrie zijn de voorwaarden van de order nu definitief overeengekomen en is na een nadere interne analyse op basis van de huidige marktontwikkelingen tot het nieuwe bedrag gekomen. Roodmicrotec gaf niet aan om welke automotive-partij het gaat.

De onderneming meldt verder dat er duidelijke verbetering is opgetreden in de gezondheid van bestuursvoorzitter Philip Nijenhuis. Eind oktober maakte Roodmicrotec bekend dat hij door ziekte was geveld, zonder verdere details naar buiten te brengen. Zijn taken worden tijdelijk vervuld door een speciaal uitvoerend comité.

Daarnaast kondigde Roodmicrotec aan dat het van plan is Tom van Wijngaarden te benoemen tot commissaris. Van Wijngaarden is 'corporate partner' bij het Nederlandse advocatenkantoor Eversheds en is tevens lid van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Roodmicrotec zal naar verwachting begin januari een oproep doen voor een buitengewone aandeelhoudersvergadering om de benoeming te effectueren.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?
Tip de redactie