ING verlaagt advies Arcadis vanwege affaire Brazilië

ING heeft het advies voor het aandeel Arcadis verlaagd van buy naar hold. Het koersdoel is daarbij ook neerwaarts bijgesteld, van 28 euro naar 21 euro per aandeel.

Volgens de marktvorsers is de afwaardering te wijten aan een onderzoek van de Braziliaanse autoriteiten naar mogelijke malversaties van een aantal bedrijven die betrokken zijn bij het waterproject São Francisco.

Arcadis liet eerder weten dat het onderzoek zich specifiek richt op bouwbedrijven die betrokken zijn bij het project. De bouwers hebben volgens lokale media 200 miljoen Braziliaanse real (ruim 47 miljoen euro) verdonkermaand bij de uitvoer van een deel van de klus. ''Wij zijn geen bouwbedrijf'', benadrukte een zegsman van de onderneming.

ING merkt daarbij op dat er ''niks is bewezen en mogelijk ook nooit bewezen gaat worden''. Er is volgens de bank echter genoeg bewijs dat een zaak als deze voor maanden aan onzekerheid veroorzaakt. Fundamenteel vinden de kenners Arcadis ondergewaardeerd, maar door de huidige onvoorspelbaarheid is ''het risico te hoog''.

Arcadis sloot woensdag op 19,43 euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?
Tip de redactie