Ook Wall Street positief gestemd

De graadmeters op Wall Street boekten maandag duidelijke winsten.

Beleggers keken met een schuin oog alvast naar woensdag, wanneer de Federal Reserve mogelijk meer inzicht geeft over de timing van de eerste renteverhoging sinds 2008.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 1,3 procent in de plus op 17.977,42 punten. De S&P 500 steeg eveneens 1,3 procent tot 2.081,19 punten en de Nasdaq won 1,2 procent tot 4.929,51 punten.

Voorbeurs werd bekend dat de industriële productie in de VS in februari iets is toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Daarnaast bleek dat de industrie in de regio rond New York in maart minder sterk is gegroeid op maandbasis.

Farmaceuten

Salix Pharmaceuticals (plus 2 procent) was een van de blikvangers op Wall Street nadat de Canadese farmaceut Valeant aankondigde zijn Amerikaanse branchegenoot over te nemen. Het bod van Valeant waardeert Salix op 15,8 miljard dollar (15 miljard euro).

Het aandeel van automaker Tesla klom krap 4 procent. Topman Elon Musk hintte via Twitter op een nieuwe toepassing, die het bereik van de elektrische auto's moet verbeteren.

Drogisterijketen Walgreens Boots Alliance klom 3,6 procent. Het aandeel wordt opgenomen in de Nasdaq 100-graadmeter. Mediaconcern Walt Disney won 0,8 procent. De nieuwe bioscoopfilm Cinderella heeft in zijn openingsweekeinde in Noord-Amerika meer opgehaald dan was verwacht.

Netflix

De Amerikaanse aanbieder van internettelevisie Netflix verloor 3,8 procent, na een adviesverlaging door Evercore ISI. Dit jaar is het aandeel Netflix al 28 procent in waarde gestegen.

Een vat Amerikaanse olie werd 2,2 procent goedkoper op 43,85 dollar. De prijs van Brentolie zakte 2,3 procent tot 53,44 dollar per vat. De euro was 1,0569 dollar waard, tegen 1,0604 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag.

Bekijk de actuele Dow Jones-koersen | Bekijk de actuele Nasdaq-koersen

Lees meer over:
Tip de redactie