USG People lijdt verlies op dalende omzet

USG People heeft de omzet in het tweede kwartaal met 8 procent zien dalen ten opzichte van het voorgaande jaar. Door eenmalige lasten ontstond daarbij een nettoverlies van 22,7 miljoen euro.

Dat maakte de uitzendonderneming vrijdag bekend.

USG People boekte vorig kwartaal een onderliggende omzet van 659,2 miljoen euro. Ondanks de daling ontwikkelde de omzet zich volgens het bedrijf wat gunstiger dan in het eerste kwartaal.

De daling in juni was kleiner dan in het gehele kwartaal. USG verwacht dat die trend in de rest van het jaar doorzet.

Het bedrijfsresultaat (ebita) van USG People kwam uit op 18,7 miljoen euro negatief. Dit kwam vooral door eenmalige kosten en afschrijvingen van 27,5 miljoen euro.

Onderliggend resulteerde, exclusief desinvesteringen, een resultaat van 9,7 miljoen euro. Dat was 40 procent minder dan een jaar eerder. De onderliggende nettowinst zakte van 2,6 miljoen naar 0,3 miljoen euro.

Punt van zorg

De aanhoudende uitholling van de marges is een punt van zorg stelde analist Gert Steens van SNS Securities vrijdag.

De krimp van de ebitamarge is een teken van kwetsbaarheid in de Benelux, aldus de analist. Volgens Steens zijn de besparingen van het bedrijf indrukwekkend, maar hij wijst erop dat de brutomarge toch met 120 basispunten daalde.

België

Het meest positieve punt in de kwartaalresultaten van de uitzendonderneming was volgens Steens de krimp van 3 procent in de Belgische markt voor algemene uitzenddiensten. Aan de negatieve kant sprong de daling met 14 procent op de Belgische markt voor specialistische diensten eruit.

SNS hanteert een hold-advies voor het aandeel USG People. Dat noteerde vrijdag om 9.23 uur 2,7 procent in de plus op 5,73 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie