Nestlé koopt babyvoeding Pfizer

NEW YORK - Voedingsmiddelenconcern Nestlé koopt de babyvoedingsactiviteiten van farmaciegigant Pfizer. Dat werd maandag bekendgemaakt.

Nestlé betaalt 11,85 miljard dollar (bijna 9 miljard euro) voor het onderdeel. Het concern troefde daarmee rivaal Danone af, die naar verluidt ook in de race was om een deal met Pfizer te sluiten.

Volgens Nestlé past de babyvoedingstak perfect bij de reeds bestaande kindervoedingdivisie van Nestlé. De belangrijkste reden voor de aankoop is echter verdere groei, zo liet de topman van Nestlé maandag weten.

Marge

Analisten wijzen er op dat de prijs die Nestlé betaalt voor de divisie erg hoog is. Maar daar staat tegenover dat de betreffende activiteiten de afgelopen jaren zeer snel zijn gegroeid met een hoge winstmarge. Daarbij versterkt Nestlé ook zijn positie in Azië, met name in het kinderrijke China.

De babyvoedingsactiviteiten die Nestlé nu aankoopt draaien 60 procent van hun omzet in Azië, de rest komt uit Europa en in mindere mate Latijns-Amerika.

Pfizer zette de babyvoedingsactiviteiten in juli vorig jaar in de etalage, samen met de tak die medicijnen voor dieren maakt. Het concern wil zich volledig richten op farmacie.

Lees meer over:

Digitalisering

Digitalisering
ING, ABN Amro, Rabobank en Achmea zetten allen flink het mes in het personeelsbestand vanwege de digitalisering binnen de financiële sector.

Fragiel herstel

Fragiel herstel
Ondanks lichte groei is onzekerheid de rode draad in het beeld van de Nederlandse economie

Thomas Piketty

Thomas Piketty
Piketty was onlangs in Nederland. De econoom is niet meer weg te denken uit nationale én internationale media dankzij zijn studie naar ongelijkheid.