Rabobank wil Poolse dochter geheel inlijven

UTRECHT - Rabobank wil zijn Poolse dochteronderneming Bank BGZ volledig inlijven. De bank heeft daarom een openbaar bod aangekondigd op alle uitstaande aandelen, zo maakte het bedrijf woensdag bekend.

Rabobank is voor circa 60 procent eigenaar van Bank BGZ, en zal het bod gestand doen als dat belang stijgt tot minstens 75 procent.

Ook moet de Poolse bancaire toezichthouder toestemming geven. De biedprijs is 72,5 zloty (17,29 euro) per aandeel, wat zou neerkomen op een totaalbedrag van rond de 300 miljoen euro als alle stukken worden aangeboden.

Op de beurs in Warschau zijn volgens gegevens van persbureau Reuters ruim 6,5 miljoen aandelen Bank BGZ vrij verhandelbaar, ofwel circa 15 procent van het totaal.

Aandelen

De Poolse staat heeft ruim 25 procent van de aandelen in handen. Ook daarop is het bod van Rabobank van toepassing, aldus een woordvoerster. Als niet alle aandelen worden aangeboden, wil Rabobank de beursnotering van Bank BGZ in Warschau in stand houden.

Met Bank BGZ wil Rabobank zijn positie als financieel dienstverlener aan de agrarische sector verder versterken. Het wil daarom een controlerend belang van 75 procent verwerven.

De Poolse wet schrijft voor dat in dat geval een openbaar bod moet worden gedaan op alle uitstaande aandelen. Ook als alle stukken worden aangeboden, wil Rabobank de beursnotering van Bank BGZ in stand houden, aldus de zegsvrouw.

Lees meer over:

Digitalisering

Digitalisering
ING, ABN Amro, Rabobank en Achmea zetten allen flink het mes in het personeelsbestand vanwege de digitalisering binnen de financiële sector.

Fragiel herstel

Fragiel herstel
Ondanks lichte groei is onzekerheid de rode draad in het beeld van de Nederlandse economie

Thomas Piketty

Thomas Piketty
Piketty was onlangs in Nederland. De econoom is niet meer weg te denken uit nationale én internationale media dankzij zijn studie naar ongelijkheid.