PostNL zet reorganisatie op lager pitje

DEN HAAG - PostNL heeft de reorganisatie van de postbezorging wat vertraagd. Zo is de sluiting van twee kleine bestelkantoren in Bleiswijk en de opening van een nieuwe centrale locatie in die plaats met een maand uitgesteld.

Dat heeft een woordvoerder van het postbedrijf vrijdag gezegd. De aanleiding zijn problemen met de postbezorging nieuwe stijl in de regio Den Bosch.

De post daar werd te laat bezorgd wegens problemen met het nieuwe logistieke proces, liet het bedrijf vorige week al weten.

PostNL wil in 1,5 jaar 163 bestelkantoren terugbrengen tot 9 centrale locaties.

Op orde

In Den Bosch zijn inmiddels maatregelen genomen om de postbezorging op orde te krijgen. Zo zijn 80 tijdelijke medewerkers ingezet op de centrale voorbereidingslocatie om de achterstand in te lopen. Verder blijven de bestelkantoren in Valkenswaard en Heerlen een maand langer open.

Met de ervaringen in Den Bosch in het achterhoofd, wil PostNL voorkomen dat elders in het land zich soortgelijke problemen zullen voordoen.

Lees meer over:

Digitalisering

Digitalisering
ING, ABN Amro, Rabobank en Achmea zetten allen flink het mes in het personeelsbestand vanwege de digitalisering binnen de financiële sector.

Fragiel herstel

Fragiel herstel
Ondanks lichte groei is onzekerheid de rode draad in het beeld van de Nederlandse economie

Thomas Piketty

Thomas Piketty
Piketty was onlangs in Nederland. De econoom is niet meer weg te denken uit nationale én internationale media dankzij zijn studie naar ongelijkheid.