Bonden stellen eisen aan overname TNT Express

AMSTERDAM - De vakbonden stellen een aantal eisen aan een mogelijke overname van TNT Express door het Amerikaanse UPS. Dat blijkt uit een brief van FNV Bondgenoten, AbvaKabo FNV, BVPP en CNV Publieke Zaak aan het bestuur en de raad van toezicht van TNT Express.

De bonden eisen dat bij een samengaan het werkgelegenheidsbeleid bij TNT Express ongewijzigd blijft voor alle werknemers, uitzendkrachten en inhuurkrachten van het bedrijf. Er mag voor werknemers van TNT Express geen sprake zijn van gedwongen ontslagen.

Ook het beleid ten aanzien van de arbeidsvoorwaarden mag niet worden gewijzigd. De cao, het sociaal plan en de pensioenregeling moeten in stand worden gehouden. Verder mag niet worden getornd aan het beleid rond de medezeggenschap.

Ondeelbaar

Tevens eisen de bonden dat TNT Express als één en ondeelbaar bedrijf wordt beschouwd en dat een Nederlands hoofdkantoor voor alle huidige activiteiten van TNT Express wordt behouden, net als het ''sociale gezicht'' en de Nederlandse cultuur van het concern.

De bonden willen dat de eisen worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst met alle betrokken partijen.

Lees meer over:

Z24

Z24
 Z24 brengt nieuws, columns en achtergrondartikelen over de beurs.

Doorstart

Doorstart
'Een curator is er niet om banen te redden of ondernemers te sparen.'

Handelsmissies

Handelsmissies
Hebben de handelsmissies met Nederlandse bedrijven wel zin?