Japanse beurs zet opmars voort

TOKIO - In Tokio is de beurs donderdag opnieuw met winst gesloten. De aanhoudende daling van de Japanse yen bleef het sentiment op de Japanse beurs ondersteunen.

Zwakke economische cijfers uit de eurozone hielden de koerswinsten beperkt. De Nikkei eindigde 0,4 procent hoger op 9595,57 punten. Dat is het hoogste niveau in 6 maanden tijd.

Sinds het begin van het jaar is de Japanse hoofdgraadmeter al met meer dan 13 procent gestegen. De Japanse exportbedrijven bleven profiteren van de verzwakking van de Japanse yen, die het laagste niveau in 7 maanden tijd bereikte ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Mazda Motor zakte echter bijna 7 procent nadat de Japanse automaker een groter dan verwachte aandelenemissie aankondigde.

Recessie

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag verliezen zien door de bezorgdheid over een recessie in de eurozone. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,1 procent lager en maakte daarmee een einde aan een winstreeks van 4 dagen op rij.

In Seoul zakte de Kospi 1 procent en in Hongkong noteerde de Hang Seng 0,8 procent lager in de middaghandel.

Steunmaatregelen ECB

Steunmaatregelen ECB
De ECB neemt begin 2015 een beslissing over nieuwe steunmaatregelen om de lage inflatie in de eurozone te bestrijden.

Dalende olieprijs

Dalende olieprijs
De olieprijs daalt. Een vat olie piekte in juni op ruim 115 dollar, nu schommelt die prijs rond de 60 dollar. Wat veroorzaakt de lage prijs?

Digitalisering

Digitalisering
ING, ABN Amro, Rabobank en Achmea zetten allen flink het mes in het personeelsbestand vanwege de digitalisering binnen de financiële sector.