Sony verlaat joint venture met Samsung

AMSTERDAM – Sony verlaat een joint venture die het bedrijf had met Samsung. De bedrijven werkten samen om LCD-schermen te produceren. Sony verkoopt de aandelen in de joint venture voor 720 miljoen euro aan Samsung.

Dit meldt persbureau Reuters maandag. De onderliggende reden voor de verkoop zijn de slechte prestaties van de tv-afdeling van Sony. Al 3 jaar lang rapporteert het bedrijf rode jaarcijfers. Komend boekjaar komt daar waarschijnlijk geen verandering in.

De TV-divisie van het concern is het meest verliesgevend. Sony verwacht voor het komende jaar een verlies van 1,7 miljard dollar. Door de verkoop van de aandelen in de joint venture denkt Sony zo’n 490 miljoen euro te besparen.

Volgens analisten is de LCD-markt over het hoogtepunt heen. Marktkenners verwachten dat de markt jaarlijks met 3 tot 4 procent zal krimpen.

Lees meer over:

Fragiel herstel

Fragiel herstel
Ondanks lichte groei is onzekerheid de rode draad in het beeld van de Nederlandse economie

Thomas Piketty

Thomas Piketty
Piketty was onlangs in Nederland. De econoom is niet meer weg te denken uit nationale én internationale media dankzij zijn studie naar ongelijkheid.

Stresstest banken

Stresstest banken
Alle 7 Nederlandse banken zijn met gemak geslaagd voor de stresstest. 13 Europese banken moeten wel kapitaal aantrekken.