Fixet-bouwmarkten samen met Multimate en Hubo

ZUTPHEN - De Fixet-bouwmarkten bundelen de krachten met Multimate en Hubo als antwoord op de felle strijd om de klusser. ''Hierdoor ontstaat een formulehuis met 450 winkels'', aldus topman Gerrit van der Scheer van Reesink tegen het ANP.

De klant profiteert er volgens hem ook van. ''Door schaalvergroting en inkoopvoordelen krijgt de consument betere prijzen.''

De handelshuizen Reesink en Ter Hoeven Groep maakten maandag bekend hun groothandelsactiviteiten voor de doe-het-zelfmarkt samen te voegen in een samenwerkingsverband (THR). Het uitbaten van de Fixet-keten komt bij franchiseorganisatie DGN retail, waarbij de bouwmarktketens Multimate en Hubo al zijn aangesloten.

Doeland

De zestig Doeland-winkels, die ook onder DGN retail vallen, worden volgens Van der Scheer omgebouwd tot een Fixet, Multimate of Hubo. Deze drie formules houden hun huidige vorm, met Hubo als de kleinere kluswinkel, Fixet wat groter en Multimate met de meeste vloeroppervlakte.

Andere grote spelers in Nederland zijn Intergamma (eigenaar van de ketens Gamma en Karwei) en Maxeda (Praxis en Formido).

Reesink zocht al jaren naar een oplossing voor het kwakkelende Fixet. ''Er zijn grotere volumes nodig om rendabel te kunnen zijn in deze markt'', zegt Van der Scheer. ''Het onderbrengen van Fixet bij DGN retail biedt onze aangesloten ondernemers het beste perspectief voor een succesvolle toekomst.''

Lees meer over:

Steunmaatregelen ECB

Steunmaatregelen ECB
De ECB neemt begin 2015 een beslissing over nieuwe steunmaatregelen om de lage inflatie in de eurozone te bestrijden.

Dalende olieprijs

Dalende olieprijs
De olieprijs daalt. Een vat olie piekte in juni op ruim 115 dollar, nu schommelt die prijs rond de 60 dollar. Wat veroorzaakt de lage prijs?

Digitalisering

Digitalisering
ING, ABN Amro, Rabobank en Achmea zetten allen flink het mes in het personeelsbestand vanwege de digitalisering binnen de financiële sector.