Enel maakt zich op voor groene beursgang

AMSTERDAM – Het Italiaanse energieconcern Enel gaat zijn groene divisie naar de beurs brengen. Het kan de grootste Europese beursgang van dit jaar worden. Dit melden internationale media.

De groene divisie, Enel Green Power, wordt op 9 miljard tot 10,5 miljard euro gewaardeerd. Enel mikt op een prijs per aandeel van 1,80 tot 2,10 euro. Het nieuwe bedrijf gaat genoteerd worden aan de beurzen van Milaan en Madrid.

Enel wil waarschijnlijk een derde van de aandelen verkopen. Dit moet zo’n 3 miljard euro opleveren. Het Italiaanse energieconcern zoekt contanten om de schulden te betalen. Enel gaat gebukt onder een hoge schuldenlast.

Rondgang

Volgende week start Enel met een rondgang om de aandelen aan de man te brengen. De exacte prijs wordt aan het eind van oktober bepaald.

Waarschijnlijk worden de aandelen overgenomen door een grotere institutionele investeerder volgens de Financial Times. Investeerders uit het Midden-Oosten zouden ook geïnteresseerd zijn volgens de krant.

Enel Green Power put 44 procent van de elektriciteitscapaciteit uit hydrotechnologie. 41 procent van de capaciteit komt uit windenergie en 13 procent uit geothermisch.

Lees meer over:
Tip de redactie