Herinrichting Duinstraat Hoogerheide in zicht

De bewoners hebben er jaren op moeten wachten, maar deze zomer begint eindelijk de reconstructie van de Duinstraat in Hoogerheide. 

"Nu de nieuwbouwwijk Plan de Hoef bijna klaar is en de wijk een tweede ontsluiting heeft kunnen we met het werk beginnen", kondigt een opgetogen wethouder Jeffrey van Agtmaal aan.

De Duinstraat zal niet alleen voorzien worden van een nieuw 'tapijt', ook de weg zelf krijgt een ander karakter. Zo komt er aan één zijde van de weg een parkeerstrook, afgewisseld met groenvakken, en zal de weg ingericht worden naar een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur.

Vanaf de Raadhuisstraat tot aan de Heistraat zal de parkeerstrook aan het noorden van de weg gerealiseerd worden. Na zorgcentrum Heideduin verspringt de strook naar het zuiden van de weg.

Nauw betrokken

Volgens Van Agtmaal zijn bewoners nauw betrokken geweest bij het ontwerp van de weg. "Een aantal wilde graag extra parkeervakken, maar anderen vonden dat niet nodig. Daarom hebben we gekozen voor één parkeerstrook, met de mogelijkheid voor mensen om hun auto op de weg te plaatsen. Dat geeft ook weer een snelheidsremmend effect."

Ook het type boom – de ginkgo biloba fastigiata – is er op verzoek van de bewoners gekomen. "Zij wilden namelijk geen bomen met bloemen in verband met overlast na de bloei."

Planning

Maandag 1 mei wordt gestart met de werkzaamheden aan de nutsvoorzieningen. Die werkzaamheden lopen door tot aan de bouwvak, die op 1 augustus begint. De straat zal dan steeds slechts in delen opengebroken zijn.

Na de bouwvak, eind augustus, start het echte werk met meer hinder voor verkeer en omwonenden. In december moet alles klaar zijn.

Tip de redactie