Noordelijk deel Scheldeweg in Hoogerheide op de schop

Het stuk Scheldeweg tussen de Nieuweweg en Doelstraat in Hoogerheide ondergaat volgend jaar een flinke metamorfose. 

De gemeenteraad heeft een bedrag van 100.000 euro vrijgemaakt om een nieuw ontwerp voor de toegangsweg tot Hoogerheide te maken. Wethouder Hans de Waal verwacht daarvoor vanwege het complexe traject nog wel enkele maanden nodig te hebben.

Hoewel de Scheldeweg in 2011 al voorzien was van een tijdelijke herinrichting, waarbij de stoplichten plaatsmaakten voor rotondes, vraagt de weg volgens de gemeente om een definitieve aanpak. Het wegvlak bevat steeds meer scheuren en omwonenden klagen over geluidsoverlast.

Als het aan Marc Mouwen van het CDA ligt, wordt er dan ook niet te lang gewacht met de herinrichting van het noordelijk deel.

"Dit is de toegangsweg tot onze gemeente en tot de grootste kern. Waarom wachten tot 2018 en niet meteen nu al aan de slag", wilde hij weten tijdens de opinieraadsvergadering van afgelopen week.

Complex

Wethouder Hans de Waal gaf aan ook het liefst vandaag al te willen beginnen. "Maar het is een complexe situatie met drie wegen (de hoofdweg en twee parallelwegen, red.), een drukke fietsroute met veel schoolgaande kinderen en woningen die bereikbaar moeten blijven", legt De Waal uit.

De komende maanden wil hij dan ook gebruiken om tot een goed ontwerp te komen voor het wegdeel. De gemeenteraad gaf hem in ieder geval al mee om veel groen aan te brengen in het nieuwe ontwerp.

De Waal verwacht later dit jaar met een voorlopig ontwerp en kostenraming te kunnen komen. De uitvoering zal in 2018 plaatsvinden. "Maar dat zal waarschijnlijk nog niet voor de verkiezingen zijn", aldus De Waal.

Tip de redactie